Koliko ti para treba za početak u Americi

Koliko ti para treba za početak u Americi?

Pare su uvek tabu tema, pa hajde da je malo razbijemo.

Ovo pitanje- koliko novca je potrebno za početak– je pre devet godina pauziralo moje snove vezane za Ameriku.

Tada mi je rečeno da meni i mom partneru treba oko $10,000 da bismo započeli život u Americi.

A kada je suprug došao da radi u Ameriku, u džepu je imao daleko manje para. Ali ga je čekao posao, smeštaj i hrana.

Upravo to je nešto na šta moraš da obratiš pažnju.

Velika je razlika da li dolaziš sam ili sa porodicom, da li dolaziš na posao ili tek treba da nađeš posao. Šta ti je plaćeno a šta nije, kao i kakvi te troškovi čekaju.

Nije svejedno ni u koji grad i državu dolaziš, jer ako pričamo o smeštaju koji je i najveći trošak, u Njujork smeštaj može da bude par puta skuplji nego na primer, u Hjustonu.

Mnogo je lakše ako te čeka posao, odnosno sigurni prihodi

Kako živimo u informatičkom vremenu, moj topli savet je da daš sve od sebe da imaš posao koji te čeka. To ne mora odma’ da bude tvoj posao iz snova, ali sigurni prihodi u narednih mesec dana velika su stvar.

Kako su $1,000 u Srbiji mnogo veći nego u Americi, većina ljudi koji dolaze nemaju luksuz da priušte sebi par meseci praznog hoda. Odnosno da žive bez prihoda. A i zašto bi?

Recimo da je $10,000 cifra koja se preporučuje da sa sobom ponese jedna porodica

A sa druge strane, iznos preko tog mora da se prijavi graničnoj policiji. Postoji formular koji mora da se popuni, zove se FinCEN Form 105, evo ga link ka zvaničnom sajtu.

Ukoliko novac ne prijaviš a bude otkriveno da ga imaš, imaju potpuno pravo da ti novac oduzmu.

Konačna formula za odgovor na pitanje koliko ti novca treba za početak u Americi je definitivno lična, ali sada je jasno koje stvari treba da uzmeš u računicu. Tu je naravno važno izmeriti i svoje mogućnosti i u njih se uklopiti.

Jasno je da će veći iznos novca da ti da jači osećaj sigurnosti, ali nemoj da ti samo to bude važno. Mnoge uspešne priče započete su od nule, ili čak debelog minusa. Važnije od novca je to šta si sve spakovao sa sobom. Tu mislim na tvoje snove, samopouzdanje, znanje, ideje, sreću i zdravlje.

Nema tih para koje to mogu da nadomeste. Kao i što nema tog novca koji se ne može potrošiti.

Odgovore na najvažnija pitanja ukoliko pakuješ svoj život u kofer za Ameriku, naći ćeš u ebook-u Vodič za tvoj početak u Americi.

Podeli sa prijateljima

Vodič za tvoj početak

u Americi

Ovaj Vodič je tu da tebi pomogne da lakše pređeš prepreke kojih izvesno ima. Imigracija sama po sebi nosi mnogo izazova i moj je cilj da ti olakšam tamo gde mogu.

O autoru

Ispred Bloga Američki San je Nevena Ristić, koja ima za cilj da sa tobom podeli informacije i iskustva koja mogu da ti služe ukoliko želiš da dođeš u Ameriku ili si već tu.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Besplatan webinar

Okrij svoje američke snove

Pričaćemo o američkim snovima, predrasudama i pretpostavkama koje si imao ili još uvek imaš, kao i o tome šta još uvek možeš da uradiš da se tvoji američki snovi ostvare!

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

zakaži konsultaciju